Onze school is gezond!

 

Den Omgang heeft voor de derde keer het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Den Omgang is sinds 2016 in het bezit van het themacertificaat Voeding. Dit certificaat is op 30 november 2022 weer met 3 jaar verlengd.  Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Een school kan binnen verschillende thema's een gezonde school zijn. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. 

Den Omgang vindt aandacht voor een gezonde leefstijl erg belangrijk. Leerlingen met een gezondere leefstijl presteren beter op school. Wanneer leerlingen al vanaf jonge leeftijd leren gezondere keuzes te maken, draagt dat bij aan een gezondere levensstijl in hun verdere toekomst. Jong geleerd, is oud gedaan! Themagerelateerde onderwerpen komen dan ook met regelmaat terug in ons onderwijs. Ook hanteren wij een protocol voeding en traktaties. Het protocol vindt u hier.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.